Aanvullende zorgverzekering 2018

Een aanvullende zorgverzekering is een extra verzekering naast je basisverzekering. De basis zorgverzekering dekt niet alle kosten in de zorg en met een aanvullende zorgverzekering ben je dus meer verzekerd. Heb je meer zorg nodig dan dat de basis zorgverzekering 2018 dekt dan is het aan te raden om je aanvullend te verzekeren. Het vergelijken van de aanvullende verzekeringen 2018 gaat niet zo eenvoudig als het vergelijken van een goede basisverzekering.

Aanvullende zorgverzekering 2018 vergelijken

Je stelt jezelf natuurlijk de vraag wat er in het zorgpakket zit van de aanvullende zorgverzekering 2018.  Onderstaand overzicht geeft je een aantal opties waarvoor je jezelf kunt laten verzekeren middels een aanvullende zorgverzekering:

 • Tandartsverzekering
 • Brilverzekering
 • Alternatieve geneeswijzen verzekering
 • Fysiotherapie verzekering
 • Kraamzorg verzekering
 • Orthodontie verzekering

Tal van mogelijkheden en opties om je aanvullende zorgverzekering 2018 aan te vullen. Maak je nou gebruik van onze zorgvergelijker klik dan wel dit soort opties aan in het filter van de vergelijkingstool.

Aanvullende Zorgverzekering verzekeraars

Een zorgverzekeraar is niet verplicht om jou aan te nemen als het gaat om aanvullende verzekeringen. Als jij dus een keuze maakt voor een bepaalde zorgverzekeraar en daarnaast een aanvullende zorgverzekering heeft de verzekeraar het recht om jou te weigeren. Bij de basis zorgverzekering heeft hij dit recht niet en is hij verplicht om je te verzekeren. Als je een zorgverzekering 2018 gaat vergelijken moet je hier dus wel rekening mee houden en niet direct je huidige aanvullende zorgverzekering opzeggen. Wacht eerst de goedkeuring van je nieuwe zorgverzekeraar af.

Waarom een aanvullende zorgverzekering 2018 afsluiten?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een aanvullende zorgverzekering 2018 af te sluiten. Eén van de meest voorkomende reden is dat je meer zorg verwacht in 2018 dan het jaar ervoor. Ben je bijvoorbeeld zwanger dan is het prettig om je aanvullend te verzekeren voor kraamzorg. Heb je in 2017 last van je gebit en verwacht je extra tandarts kosten in 2018 dan is een aanvullende tandartsverzekering ook een goede optie. Tal van mogelijkheden wat aanvullende zorgverzekeringen dus maar wat voor zorgverzekering ga je kiezen?

Top 5 aanvullende zorgverzekeringen 2018

 • Veel vrouwen vinden het belangrijk om ruimer verzekerd te zijn tijdens de zwangerschap dan wat de basis zorgverzekering dekt.
 • Alternatieve geneeswijzen. De laatste jaren neemt de vraag naar alternatieve geneesmiddelen en geneeswijzen toe. In de basis zorgverzekering zijn de kosten vaak niet gedekt.
 • Veel mensen maken gebruik van een fysiotherapeut. Sport je actief dan is een fysiotherapie verzekering zeker geen overbodige luxe.
 • Tandarts en orthodontie. De kosten lopen vaak snel op bij de tandarts. Even een fotootje of toch nog een klein gaatje en je bent weer aardig wat geld kwijt.
 • Brillen of lenzen. Vaak is er maar een bepaalde dekking binnen de basis zorgverzekering. Verwacht je in 2018 een nieuwe bril nodig te hebben neem dan een aanvullende verzekering.

  Welke dekking valt binnen de aanvullende zorgverzekering 2018

  Een basis zorgverzekering afsluiten is vrij simpel maar de wereld wordt pas complex bij aanvullende zorgverzekeringen. Als je kijkt naar de verschillende aanvullende zorgverzekeringen 2018 dan zie je al snel dat er per zorgverzekeraar een aantal verschillen inzitten. De prijs is al vaak één van de grote verschillen voor de aanvullende verzekering. Als je kijkt naar de inhoud dan zul je per zorgpakket ook verschillen ontdekken. De aanbieders van zorgverzekeringen hanteren allemaal hun eigen behandelingen en opties. Bij de ene zorgverzekeraar wordt er 75% vergoed en bij de ander is dit maar 25%. Houdt ook rekening met kinderen en de zorg die binnen de zorgverzekering 18 jaar wordt vergoed.

 • Kies je er nou voor om je aanvullend te verzekeren houdt dan rekening met de volgende punten;
 • Hoeveel zorg denk je nodig te hebben?
 • Welke extra zorg heb je nodig?
 • Wat valt wel binnen de basis zorgverzekering 2018?
 • Wanneer ga je er daadwerkelijk gebruik van maken?
 • Welke dekking heb je bij welke zorgverzekeraar?
 • Bovenstaande punten maken je makkelijker een keuze te maken voor een aanvullende zorgverzekering 2018. Allereerst is er de basis verzekering. Daarna gebruik je je eigen opties om een aanvullende zorgverzekering te kiezen. Vul de gegevens in de zorgvergelijker en kies de goedkoopste of beste zorgverzekering 2018.

  Aanvullende zorgverzekering 2018 afsluiten

  Zorgverzekeringvergelijken-2018.nl helpt je graag bij het maken van een vergelijking tussen de verschillende aanvullende zorgverzekeringen 2018. Dit bespaart je veel tijd en zoekwerk bij de verschillende websites van de zorgverzekeraars. Binnen enkele stappen en klikken komen er verschillende zorgverzekeraars naar voren die een mogelijke optie zijn voor jouw nieuwe zorgverzekering. Kies een zorgverzekeraar die bij je past en sluit direct jouw aanvullende zorgverzekering af. Je hoeft niet bang voor de administratieve rompslomp want jouw nieuwe verzekeraar wil je graag verzekeren. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt tevens je huidige zorgverzekering 2017 op.