Basisverzekering 2018

De basis zorgverzekering 2018 is in Nederland verplicht. Dit wil zeggen dat alle inwoners van Nederland moet beschikken over een basisverzekering 2018. De basisverzekering is de goedkoopste verzekering in de zorg. Voor iedereen geldt ook dat de basisverzekering een minimaal eigen risico kent. Dit houdt in dat als je gebruik maakt van bepaalde zorgsoorten dat je eerst een eigen vergoeding betaalt. Er zijn diverse zorgverzekeraars die dit soort zorgverzekeringen aanbieden. De zorgverzekeringen kunnen ook verschillen wat betreft de vergoedingen als je gebruik maakt van zorg of hulpverleners. In dit artikel willen we je graag helpen met het kiezen van de beste zorgverzekering en geven we je meer informatie over de basisverzekering 2018.

Basis zorgverzekering 2018

De basisverzekering in Nederland is een verplichte zorgverzekering. Alle Nederlanders moeten voorzien zijn van een basis zorgverzekering. In deze zorgverzekering kun je ook je kinderen verzekeren. Als je kind 18 is geworden dan hebben zij hun eigen verzekering en vallen zij onder een zorgverzekering 18 jaar. De overheid bepaalt wat er in het standaard basispakket zit. Je kunt hierbij denken aan dekkende kosten voor de huisarts, apotheek en het ziekenhuis. Elk jaar kunnen deze vergoedingen en zorgverzekeringspakketten veranderen. In Nederland is het basispakket van de zorgverzekering vrij uitgebreid. De basis verzekering is voor iedereen gelijk.

Premie basis zorgverzekering 2018

De basisverzekering premies verschillen per zorgverzekeraar. Zo kan het dus zijn dat je bij de ene zorgverzekeraar meer premie per maand moet betalen dan bij de andere. We noemen het een zorgverzekering premie maar het is eigenlijk een soort van abonnement wat je per maand betaalt om van een zorgverzekering gebruik te mogen maken. Omdat de maandelijkse zorgverzekering premie per zorgverzekeraar verschillen is het raadzaam om zorgverzekeringen te vergelijken met onze zorgvergelijker 2018

Eigen risico basis zorgverzekering 2018

Voor elke basisverzekering 2018 geldt een eigen risico. Je betaalt dus eerst een maandelijks abonnement (premie) waarvoor je van bepaalde zorgdiensten gebruik kan maken. Daarnaast zijn er ook behandelingen of zorgsoorten waarvoor eerst een eigen risico geldt. Dit houdt in dat als je van deze zorg of diensten gebruik maakt dat je dan eerst zelf moet betalen. In Nederland is er standaard een vast bedrag wat iedereen minimaal moet betalen aan eigen risico. Dit bedrag ligt rond de €360 per jaar. Maak je dus gebruik van diensten die wel worden vergoed maar waarvoor een eigen risico geldt dan betaal je eerst alle zorg zelf totdat je het bedrag van €360 hebt bereikt en dan pas wordt het vergoed.

Basis zorgverzekering 2018 vergelijken

Op de premie van de basisverzekering 2018 kun je al zorgverzekeraars vergelijken. De zorgpakketten zijn hetzelfde de premies verschillen. Hier kun je dus al aardig wat geld besparen. Daarnaast kun je ook het eigen risico verhogen waardoor je minder premie gaat verlagen. Het risico is wel dat als je dit eigen risico verhoogt dat je meer zelf moet betalen als je van zorg gebruikt maakt wat niet volledig wordt vergoed. Maak je weinig tot geen gebruik van zorgdiensten dan is het wel verstandig om je eigen risico te verhogen.

Tips basis zorgverzekering vergelijken 2018

1- Bedenk welke zorg je sowieso nodig hebt
2- Bedenk welke zorg je kunt verwachten
3- Maak verschillende berekeningen doormiddel van het eigen risico
4- Vergelijk en bespaar

Vergoedingen Basisverzekering 2018

In een standaard basis zorgverzekering zitten behandelingen waarover je geen eigen risico hoeft te betalen. Er zitten soms ook behandelingen in het pakket die je misschien helemaal niet nodig hebt. De vergoedingen in de standaard basis zorgverzerkering 2018 gelden voor alle zorgverzekeraars. Dus vul je gegevens in in onze zorgvergelijker 2018. Selecteer de opties in de filter die je graag wilt of juist niet wilt en maak een keuze. We snappen dat een zorgverzekering kiezen niet heel simpel is maar het is wel enorm belangrijk. neem je tijd om alles goed door te lezen om zo de juiste zorgverzekering af te sluiten.