Zorgverzekering kiezen?

Zorgverzekering vergelijken 2018

Welke zorgverzekering kiezen en afsluiten?

Natuurlijk is de zorgverzekering premie een belangrijke factor wanneer je op zoek gaat naar de goedkoopste zorgverzekering. Maar let op dat je niet alleen op prijs een zorgverzekering gaat vergelijken. De dekking in de verschillende aanvullende zorgverzekeringen kan per verzekeraar verschillen. Kijk daarom eerst goed naar wat je echt nodig hebt en ga vervolgens de verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Check de dekking en de prijs, zodat je uiteindelijk kiest voor een goedkope zorgverzekering met de beste dekking.

zorgverzekering-2018

Hoger eigen risico en lagere zorgpremie

Het wettelijk verplichte eigen risico zorgverzekering 2018 ligt rond de 385 euro. Dat betekent dat iedereen de eerste zorgkosten die vallen onder de basisverzekering (behalve de typen zorg waarop geen eigen risico van toepassing is), tot een bedrag van 385 euro zelf moet betalen, voordat je een vergoeding vanuit de basis zorgverzekering krijgt. Dit is het wettelijk verplichte eigen risico van de zorgverzekering. Daarnaast kun je binnen je zorgverzekering kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen, met een vast bedrag van 100, 200, 300, 400 of 500 euro. Hoe hoger het eigen risico hoe hoger de korting op de zorgpremie. Een manier om de goedkoopste zorgverzekering te krijgen is dus door het eigen risico te verhogen. Kies je bijvoorbeeld voor het maximale eigen risico, dan krijg je de laagst mogelijke premie en dus de goedkoopste zorgverzekering. Wanneer je verwacht relatief weinig zorg te gebruiken in 2018 of wanneer je verwacht het minimaal verplichte eigen risico niet op te maken, dan kan het voordeliger voor je zijn om voor een hoger vrijwillig eigen risico te kiezen. Maar let op: een hoger eigen risico betekent ook daadwerkelijk een groter eigen risico. Mocht je onverwacht toch veel zorg nodig hebben, dan betaal je eerst het volledige bedrag van het eigen risico zelf.

Online zorgverzekering kiezen

Heb je een beetje moeite met een zorgverzekering kiezen en de hoeveelheid zorgverzekeraars in 2018 helpen je ook niet echt veel verder. Het vergelijken van zorgverzekeringen 2018 kan éénvoudig met onze zorgverzekering vergelijker. Een zorgverzekering kiezen is op deze manier nog nooit zo makkelijk geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.